Fim Önerileri » , , , » Café Society (2016) Neden İzlenmeli?

Café Society (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Woody Allen, senaristi Woody Allen ve oyuncuları Jesse Eisenberg, Kristen Stewart ve Steve Carell olan Café Society filminde; Bobby (Jesse Eisenberg) 1930'larda Bronx'ta ailesiyle yaşayan bir gençtir. Hollywood'da yıldızların menajerliğini yapan dayısı Phil Stern(Steve Carell)'ün yanına iş bulmaya ve yaşamaya gider. Bobby, Phil'in asistanlığını yapan Vonnie(Kristen Stewart)'ye aşık olur. Bobby, Hollywood'ta ve Vonnie'de aradığını bulabilecek midir?

IMDB : 6,6/10
Sinemalar : 6,7/10
Beyazperde : 3,5/5
Rottentomatoes : 6,1/10


Tür : Komedi,Dram,Romantik

 
Café Society Filmi Fragmanı



Café Society (2016) Neden İzlenmeli?
Bobby, Hollywood'da popüler yıldızların menajerliğini yapan dayısı Phil'in yardımıyla; Hollywood'a iş bulmaya ve yeni bir hayat kurmaya gelir. Hollywood'un büyüsüne hep kapılır, hem de sevmez. Bobby, Vonnie ve Phil arasında olan aşk üçgeninde kazanan kim olacaktır.
Not:Aşağıda yazılanlar spoiler içerir,filmi izlemediyseniz burada yazıyı bırakmanızı tavsiye ederiz.

Filmde topluluk içinde kameranın süzülüşünü seviyorum. Film boyunca sürekli bir anlatıcının olduğu filmleri sevmiyorum. Filmde sürekli yahudi muhabbeti biraz sıkıyor fakat en iyi esprilerden biri de o muhabbetlerden birinde çıkıyor. Ayrıca ailesinin masada otururken yaptığı muhabbet filmin en keyifli zamanları. Bobby'nin bir hayat kadınını çağırmasından sonra yahudi olduğundan dolayı geri gönderene kadar geçen muhabbet en rahatsız eden sahnedir. Bobby'ye gece kulübü işletmeciliğinde yardım eden dayısı hristiyan olduktan sonraki yemek sahnesinde Bobby'nin babası, yahudilik-hristiyanlık-ölümden sonraki hayat ve daha çok müşterisi olması muhabbeti filmin en iyi espirilerinden biridir. Filmin merkezine klasik zengin-fakir eş adayı seçmesi sanırım seyirciyi sıkacağını düşündüğünden, bir de dayı-yeğen aynı kişiye aşık olması durumunu eklemiş. Bobby'nin oyunculuğunu, hızlı bir şekilde konuşmasını Facebook filmindeki performansında da beğenmemiştim, bu filmde de çok sevmedim fakat bu filmdeki Bobby karakteri için uygun oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum. Woody Allen'in romantik komedi dram türüne tam uygun bir filmidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız...

 
Copyright © 2015 FİLM ÖNERİLERİ