Fim Önerileri » , , , , » Evrim - Transcendence(2014)

Evrim - Transcendence(2014)

Yönetmeni Wally Pfister ,senaristi Jack Paglen ve oyuncuları Johnny Depp,Morgan Freeman,Rebecca Hall,Kate Mara,Cillian Murphy,Cole Hauser
ve Paul Bettany  olan Evrim ( Transcendence ) filminde; Dr. Will Caster ( Johnny Depp ), yapay zeka üzerine çalışmalar ve büyük buluşlar yapmış bir bilim insanıdır. Evelyn ( Rebecca Hall ) Will'in eşi ve çalışmalarına yardım eden bir bilim insanıdır.
Üzerinde çalıştığı süper zeka projesi kapsamında geliştirdiği sistemin analiz gücü, tarih boyunca tüm insanların analiz gücünün toplamından daha fazla olduğunu iddaa eder.
Will birgün sempozyumdan çıkarken teknolojiye karşı olan bir terörist grubu tarafından silahla vurulur.Bir aydan az ömrü kaldığını öğrenirler ve Evelyn Will'in aklını süper zeka olan kuantum bilgisayarına yüklemeye karar verir.Evelyn yardımıyla Will , çölde Brightwood adında bir ütopya inşa eder.Will herşeyi kontrol etmeye hatta insanların düşüncelerini kontrol etmeye başlar ve insanlık için artık bir tehdittir.
FBI ajanı Donald Buchanan ( Cillian Murphy ) ve hükümet adına çalışan biliminsanı Joseph Tagger ( Morgan Freeman ) Will'i durdurmaya çalışır ve süper zeka bilgisayara virüs yüklerler.
Evelyn bu kuantum bilgisayarının gerçek Will mi yoksa tamamen farklı bir şey mi olduğunu anlamaya çalışırken bir yandan da insanlığı kurtarmaya çalışacaktır.

IMDB : 6,3/10
Sinemalar : 7,5/10
Beyazperde : 4,0/5
Tür : Dram,Gizem,Romantik



Evrim Fragman

*Film görseli Wikipedia'dan alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız...

 
Copyright © 2015 FİLM ÖNERİLERİ