Fim Önerileri » , , , , » Mısır Tanrıları - Gods of Egypt (2016) Neden İzlenmeli?

Mısır Tanrıları - Gods of Egypt (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Alex Proyas ,senaristi Matt Sazama, Burk Sharpless ve oyuncuları Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau ve Gerard Butler olan Mısır Tanrıları (Gods of Egypt) filminde;Karanlıklar Tanrısı Set (Gerard Butler) ,Mısır kralını aynı zamanda abisini öldürerek tahta sahip olur. Yeğeni olan Horus'u da yendikten sonra iki gözünü çıkartır ve öldürmeden bırakır. Hırsızlıkta yetenekli olan Bek(Brenton Thwaites), sevgilisinin Horus'a olan inancına güvenerek gözlerini Set'ten çalar. Set'in dünyayı tüm tanrıları öldürürmek istemesi ve tüm güçleri kendinde toplamak istemesi kaosa sebep olacaktır. 

IMDB : 5,4/10
Sinemalar : 7,1/10
Beyazperde : 3,5/5
Rottentomatoes : 3,4/10

Tür : Fantastik,Aksiyon,Macera



Mısır Tanrıları Filmi Fragmanı


Mısır Tanrıları - Gods of Egypt (2016) Neden İzlenmeli?
Fantastik ve mitoloji sevenler için oldukça güzel bir filmdir. Bu tür mitolojik filmlerde genelde senaryo görsel efektin çok gerisinde kalır ve sadece kısa film parçalarını birleştirmişler gibi durur fakat bu filmde tanrıların kurguları ve senaryo bağlantıları gayet başarılı.Bu kadar düşük puan alma sebebi görsel efektler kaynaklanıyor diye düşünüyorum,çünkü aksiyon sahnelerinin bir çok yerinde kişilerin hareketleri fazlaca yapay hissettiriyor. Küçük bir not: "her kötü şey iyi bir şeye sebep olur";  inancın öğelerinden olan bu düşünce, mitolojik olan bu filmin senaryosunu ve yapısını daha da güçlendirmiş oluyor. 

1 yorum:

  1. Fena kalpli karanlıklar tanrısı Set Mısır ülkesinin tahtını ele geçirdikten sonra bu sulh içerisinde yaşayan ülkeyi tam 1 kaos ve yıkıma sürüklemiştir. Bu barbar lidere kimse karşı çıkamamaktadır. Ancak genç bir hırsız olan Bek Set’in elinde bulunan sevgilisini kurtarmak ve dünyayı karanlığın şerrinden yitirmek için Horus adındaki hak ile güçlerini bir araya getirir.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız...

 
Copyright © 2015 FİLM ÖNERİLERİ